Ten materiał sprawi, że niektórym na pewno pocieknie ślinka. Widok tych dań obudzi wyobraźnię i sprawi, że wspomnienia staną się żywsze. Co się jadło, kiedy na półkach sklepowych były tylko ocet i musztarda? Niezapomniane smaki z przeszłości powracają jak bumerang. Szybkie przekąski z PRL dostępne są w klimatycznych pubach a dania główne są specjalnością miejsc, które swoją markę opierają na historii i lokalności. Kto do szkoły zabierał kanapki z paprykarzem szczecińskim a na obiad przygotowywał sałatkę jarzynową, może się zgubić w tej galerii, która jest przeglądem dawnych kulinarnych trendów. Zapraszamy do stołu!
Przeczytaj więcej: http://zakopane.naszemiasto.pl/artykul/te-przysmaki-byly-hitem-prlu-bez-nich-nie-bylo-swiat-i,4971980,gal,t,id,tm.html
Zobacz również:
Zima w Tatrach. W Dolinie Pięciu Stawów 45 cm śniegu, na Kasprowym Wierchu 36 cm
Dzień niepodległości w Tatrach. Sporo śniegu. Niektórzy lepili bałwana. TOPR ostrzega
W Zakopanem świętowali niepodległość na sportowo. Pobiegło niemal 500 osób
Atak zimy w Zakopanem. Na wyżej położonych osiedlach drogi są już białe. Jest ślisko
Tradycja w połączeniu z nowoczesnością. Czyli pokaz mody folk "Polki Folki"
Niepodległość zaczęła się w Małopolsce
Stacja narciarska w Poroninie. Rozmowy z właścicielami gruntów przeciągają się
Polecamy